Home

Help onze ICT-MBOers zich te verheffen boven de kansloze grauwe middelmaat

  

Onze ICT-MBO stagiaires kampen, over het algemeen, met een achterstand voor wat betreft de eisen die het bedrijfsleven aan hen stelt.
Werken met server 2003-2008-20012 2016-2019 is een leuk begin op dat MBO Maar om op een ietwat gezond kennisniveau te blijven, zijn belachelijk veel meer calorieŰn nodig.
Van Komp u ter hulp dan, om een Server en Exchange Mailserver te configureren.

Na een paar jaren op dat mbo komen ze nog niet op het gewenste niveau. 
Heel triest, maar die stagiaires en hun mede mbo-ers gaan niet zo ontwikkeld worden als u. Dat is enorm heftig. Hiervoor is, zoals voor alles, geld nodig. En Komp u ter hulp is bereid heel ver te gaan voor uw hulp. daarom voor dit doel. Momenteel staat de teller op 2.500 en hopen we de komende maanden wat extra binnen te halen om de exploitatie van ons centrum te kunnen bekostigen incl. de aanpassingen van 4 stuks 64 bits servers met de overige computers en de daarbij behorende software.

Dan kunnen er 4 teams van 3 jongeren daarmee aan de gang. (24 jongeren per jaar)
Terwijl ze zich daarnaast, ook nog allerlei andere vaardigheden eigen kunnen maken. 
Om uiteindelijk 2 jaar MBO of meer over te kunnen slaan.
Direct door naar het HBO kan ook.

Geen DJ's in een Glazen Huis, geen uitgebreide mediacampagne behalve dit soort vriendendiensten, geen KWF-achtige geldverslindcampagnes. Gewoon een vriendelijke vraag. Heeft u misschien wat over om het leven van ict-mbo leerlingen iets dragelijker te maken met een, voor de verandering, wel leerzame stage. Zou fijn zijn. Met een simpele i-Deal-betaling bent u er al. Dit is tenminste een eerlijk goed doel. Het geld gaat niet naar allerlei overhead, maar wordt rechtstreeks in de Komp u ter hulp community gepompt. U kunt het online resultaat zelf bekijken. Vele tientjes en twintigjes maken licht werk. Meer is alleen maar beter. Komp u ter hulp en alle jongeren die bij ons een opleiding c.q stage volgen, zijn u eeuwig dankbaar. 

U kunt doneren op Bankrekening
ABN-AMRO NL06ABNA0495525049
Ten name van Komp u ter hulp


Komp u ter hulp is een Algemeen Nut Beogende Instelling. (ANBI)
Uw gift is dan ook aftrekbaar van de belasting

https://www.cheska-ict.nl/index.19.jpg

Een opstelling van 1 bedrijfsserver met 2 windows 10 pc's, die als werknemers communiceren met die server, levert 3 stageplekken op.
Met 4 opstellingen (12 werkplekken per 6 maanden, 24 per jaar) kunnen ze zich, met onze versnelde opleiding, die kennis eigen maken.
En zijn ze direct inzetbaar in het bedrijfsleven, zodat ze naar betaald werk door kunnen stromen. Of naar het HBO.

Stagiairs vaak ontevreden over stage, maar niet bij Komp u ter hulp

Veel stagiairs zijn ontevreden over hun werkzaamheden. Naar hun mening horen prullenbakken legen en koffie zetten niet tot hun werkzaamheden. 
Dit ondankbare werk dient toch gedaan te worden en zeker als de stagiairs zelf verantwoordelijk zijn voor het vullen van die prullenbakken en koffie of thee willen drinken. En daar hoort zelfs afwassen en stofzuigen bij indien dat nodig is. Gewoon je eigen zooi opruimen.Bezoek van stageplaats door begeleider is onvoldoende
Stagebegeleiders bezoeken de stageplaats te weinig, of ˙berhaupt niet. Hierdoor zijn de leerdoelen niet goed gecommuniceerd aan de stageplaats, waardoor hier veel onduidelijkheid over bestaat voor de stagiair zowel als het stagebedrijf.

En;

Hulp bij het zoeken van een stage is onvoldoende 
Veel studenten kunnen geen stageplek vinden. Dit komt door verschillende factoren zoals de huidige economische crisis, maar ook door te weinig begeleiding en hulp vanuit de onderwijsinstellingen. Een WO student meldt dat er op zijn faculteit maar 1 stageco÷rdinator voor ruim 4000 studenten is. Hierdoor voelen studenten zich hulpeloos en weten ze niet bij wie ze moeten zijn om problemen te bespreken.

Vertel eens wat nieuws.

Hulp bij moeilijkheden en conflicten op de stageplaats zijn onvoldoende
Vaak blijkt een conflict tussen de stagiair en het stagebedrijf te ontstaan door niet overeenkomende verwachtingen tussen stagiair, onderwijsinstelling en bedrijf. De oorzaak hiervan ligt in het hierboven genoemde punt, namelijk dat de begeleiding vanuit de onderwijsinstelling tekort schiet. 

Een conflict ontstaat alleen maar als je er zelf een puinhoop van maakt, de kantjes er vanaf loopt, of anderen van hun werk afhoudt.
De leerdoelen van de stagiair (wat een stagiair na een stage moet kunnen) worden vaak niet behaald.
Omdat studenten en bedrijven vaak niet weten wat er van ze verwacht wordt. Bovendien melden studenten dat onderwijsinstellingen zich vaak neerleggen bij de mening van de praktijkbegeleider.
We gaan er gewoon vanuit dat je helemaal niks kan.
We beginnen dan ook gewoon opnieuw.


Vaak negatieve begeleiding vanuit de stageplek. 
Veel studenten vinden dat ze negatief behandeld worden. Praktijkbegeleiders zijn vaak bot of nemen een kleinerende houding aan. Hierdoor krijgen studenten niet de kans om te bewijzen wat ze kunnen, maar hebben ze eerder het idee dat ze maar hun mond moeten houden,
 ″want ze doen toch alles fout″.
Je krijgt alle kans om je te ontplooien. 

Weinig of geen tijd voor de stageopdracht door de te hoge stagedruk
Stagiairs krijgen te weinig tijd om aan hun stageopdrachten te werken, waarvoor ze in eerste instantie zijn aangenomen.

Je krijgt tijd zat en na die schoolopdrachten ga je ook nog eens serieus aan het werk.

Weinig of geen stagevergoeding
Studenten voelen zich niet gewaardeerd en vinden het heel demotiverend om keihard te werken zonder beloning. Sommige stagiairs moeten zelfs hun onkosten (zoals reiskosten) zelf betalen, waardoor ze in feite veel geld kwijt zijn om een stage te kunnen lopen. 

De Black Swan-case
In Amerika zijn veel bedrijven en andere organisaties afhankelijk van stagiairs. 
Een rechter oordeelde in, wat al de Black Swan-case is gaan heten, echter dat filmgigant Fox Searchlight Pictures op de set van de film Black Swan ten onrechte gebruik had gemaakt van twee onbetaalde stagiairs. Zij deden het werk van normale werknemers, terwijl van een 'educatief voordeel' geen sprake was. De stagiairs hadden daarom recht op het minimumloon.

Je krijgt bij ons helemaal niks, niet aan geld, want het is een investering in jezelf.
Maar je krijgt wel aandacht en alle hulp die je nodig hebt.
Bij ons geniet je alleen maar educatieve voordelen.
Eigenlijk zou je ons moeten betalen.

Studenten melden seksuele intimidatie ook als een groot probleem
Dit komt wel eens voor als een student bijvoorbeeld als enige vrouw aan het werk is op een kantoor met voornamelijk mannen. Verder maken mannelijke collega┤s wel eens grappen of nare opmerkingen waardoor vrouwen zich niet op hun gemak voelen.
EÚn verkeerde opmerking en je staat buiten.