Home    This Page in English

Onze superieure installaties voorkomen veel problemen

Onze trainingen zijn een uitgelezen kans om een carrière in de ICT te beginnen. Ook prima geschikt voor meiden die zich een dergelijke bèta techniek eigen willen maken.
Je leert in ieder geval hoe je een computer moet inrichten en onderhouden.

                                    

                          Meer meiden in de bèta techniek

We splitsen de harddisk in een C en een D partitie.
Op C staat het besturingssysteem (os) met de geïnstalleerde programma´s en we verplaatsen de map met mijn documenten naar de D.

U kunt blijven werken zoals u gewend bent, maar al uw gegevens worden nu automatisch naar die D geschreven. De C is nu alleen nog maar het machinekamertje.
En als die C volledig is ingericht, dan maken wij daar een kopie van. Dat heet een image.

Die image plaatsen wij ook op die D, maar dan als een verborgen bestand, zodat die niet per ongeluk weggegooid kan worden.

Als de computer crahst of getroffen wordt door een virus, kan die image weer op C teruggezet worden. En omdat alle bestanden toch al op die D staan, raakt u niets kwijt. Met het terugzetten van die image wordt ook weer de originele MBR hersteld.

Dan kunnen de laatste updates binnengehaald worden en kan er een nieuwe image gemaakt worden voor de volgende keer.

Alle bestanden van D inclusief die image kunnen gekopieerd worden naar een map op een externe harddisk. Met Sync-toy ( reeds geïnstalleerd) kunnen die bestanden daarna gesynchroniseerd worden en dat gaat vele malen sneller, dan alles steeds opnieuw te moeten backuppen of te kopiëren.

Het image programma staat op de computer. Er kan elk moment een "verse" image gemaakt worden van die C met de laatste instellingen.

Ook in geval van gijzeling van uw bestanden door een cryptolocker kunnen zowel die image als uw bestanden weer teruggezet worden, mits die op een externe schijf staan. Sinc-toy werkt niet automatisch. De externe schijf mag dan ook niet constant met de pc verbonden zijn. Want dat zou betekenen dat uw externe schijf ook direct besmet zou kunnen worden. 

Het is dan wel aan te raden dagelijks te synchroniseren om zo min mogelijk kwijt te kunnen raken. Betalen voor cryptolocker of rombertik is geen optie want dan pakken ze u de week daarop weer. 

Als de harddisk van de computer kapot mocht gaan, kunnen we die bestanden en die image op die externe disk gebruiken, om een nieuwe harddisk in te richten. De activaties (licenties) van Windows en Office blijven dan ook nog intact

Onze voordelige computers en laptops

Free PC to tackle educational deficiencies

How do you help children from ethnic minorities tackle educational deficiencies? In the Zeehelden quarter of The Hague the Bewonerscollectief Prins Hendrikstraat en Omgeving is providing computers for ethnic minority families.

Lees meer...

Ramsomware vergrendelt uw gegevens
De makers van de ransomware TeslaCrypt hebben een nieuwe versie uitgebracht, die niet door beveiligers ontmanteld kan worden.  Ransomware is een specifieke vorm van malware, die data op een computer vergrendelt. Hierdoor kan het slachtoffer niet langer bij de bewaarde gegevens. De dader belooft de bestanden pas weer toegankelijk te maken als er losgeld wordt betaald.
De oude versie van TeslaCrypt bevatte echter een zwakke plek, waardoor beveiligingsexperts de computers van slachtoffers alsnog konden ontgrendelen. De nieuwe versie van de malware beschikt niet over die zwakke plek, ontdekten beveiligingsonderzoekers van Cisco.

Al uw Office en overige bestanden zijn niet meer te openen.
Ramsomware gijzelt de computer en de gebruiker wordt afgeperst om een betaling te doen van honderden dollars (in bitcoins).
U ontkomt er niet aan om uzelf een bepaalde discipline op te leggen. En het wordt dan ook des te belangrijker om het door ons, al jaren
gepropageerde systeem te hanteren.

Wij installeren Windows 10 Professional en Office op onze computers en laptops.
We hebben (tegen lage prijzen) refurbished computers en laptops die zowel in het Nederlands als in het Engels worden ingericht.

En zelfs in het Turks of in het Frans.

Installeren is één ding, maar de nazorg is nog veel belangrijker.
Door ons geïnstalleerde systemen kunnen na een crash of virusaanval, over het algemeen met één dag hersteld worden.

Komp u ter hulp is een non profit organisatie, die jongeren zonder ICT vooropleiding in 3-4 maanden naar ICT-MBO-3-4 niveau weet te tillen. Ze kunnen dan doorstromen naar werk of eventueel HBO, of voor zichzelf gaan beginnen als computerhersteller. 
Doorstromen naar Microsoft administrator middels onze server praktijklessen kan ook.

Onze standaard laptop / desktop Windows 10