Home

Komp u ter hulp
Meer meiden in de bèta-techniek 
Girslday 23 april 2015

Girlsday bij Komp u ter hulp wordt niet alleen maar op de laatste donderdag van april gehouden.

Scholen of andere organisaties die meisjes van 10-15 jaar een leerzame dag willen bezorgen, kunnen ook buiten die officiële girlsday terecht. 

Ze krijgen dan de kans om hun pc of niet goed werkende laptop in orde te maken. Hebben ze zelf geen laptop of pc die ingericht kan worden, dan zorgen wij zelf voor pc's om die in te richten.
Zie het
programma.

Girlsday wordt in heel Europa georganiseerd.

ICT zou meiden zo weinig aanspreken wegens gebrek aan rolmodellen. 

De meiden mogen zelf hun computer of laptop opnieuw installeren met Windows 8.1 Professional. 
Dat krijgen ze van ons cadeau met ook nog eens het
Office 2010 pakket Home & Business. Windows 8.1 Pro kost normaal 115 euro voor 1 pc (oem) en Office 2010 home en Business 175 euro. 

Zie ook  

 

 

Achtergrond muziek; it's a man's world van Glennis Graces of gaat je voorkeur uit naar "computergirl" van Angelo van Terra 

 

   

   


Maxima opent girlsday 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

 

 

#Girlsday2013

Prinses Máxima geeft startsein Girlsday 2013

Prinses Máxima geeft op donderdag 25 april 2013 het startsein van de landelijke Girlsday. Meisjes uit groep 8 van de Duinoordschool en uit de tweede klas van het Hofstad Lyceum krijgen bij kennisorganisatie TNO in Den Haag Girlsday-activiteiten aangeboden. Deze kick-off is de start van honderden activiteiten die plaatsvinden door heel Nederland in het kader van Girlsday, een dag die VHTO jaarlijks organiseert.

 

Meisjes ontdekken bètawetenschap en techniek!
Voor de vierde keer organiseert VHTO de landelijke Girlsday, een dag waarop meisjes kennismaken met bèta, techniek en ICT. Bij uiteenlopende technische bedrijven, science centers en (hoger onderwijs)-instellingen door heel Nederland vinden er activiteiten plaats. Meisjes van 10 – 15 jaar kunnen zo een kijkje nemen in de fascinerende wereld van bètawetenschap en technologie en ontmoeten (vrouwelijke) professionals die in deze sectoren werken.

Waarom een dag voor meisjes en bèta/techniek?
Omdat meisjes in Nederland vaak geen goed beeld van bèta/technische opleidingen en beroepen hebben. En vaak kennen zij geen rolmodellen die werken in deze sectoren. Dat is jammer, want zo sluiten zij een wereld uit die zij niet kennen. Een wereld die zo veel mogelijkheden biedt. De participatie van meisjes en vrouwen in deze sectoren blijft in Nederland nog ver achter bij andere landen. Terwijl de Nederlandse economie ook vrouwelijk bèta/technisch talent keihard nodig heeft!

Robots programmeren, zonnecellen testen, haaien ontleden, klokken lassen, DNA zichtbaar maken, apps ontwerpen, vliegtuigjes in elkaar zetten en camera’s bedienen: het gebeurt allemaal tijdens Girlsday op 25 april 2013!

Bedrijven, science centers en (hoger onderwijs)-instellingen en scholen konden zich aanmelden tot en met 31 maart 2013, maar VHTO is nog op zoek naar deelnemers zodat er een goede match tussen scholen en bedrijven kan worden gemaakt. Neem contact op met VHTO voor de mogelijkheden via

 

 

Lees de Girlsdaykrant 2012!

 

Deze pagina op internet: http://www.girlsday.nl/