Home

Komp u ter hulp    
Jaarverslag 2015

We blijven ons lesprogramma constant aanpassen zodat MBO stagiaires na 6 maanden stage bij ons nog steeds minimaal 2 jaar over zouden kunnen slaan.*
Naar HBO kan ook, zoals Cheska die gewoon het hele MBO oversloeg.

Die kon instromen in HBO Business IT en Management, ware het niet dat een ict bedrijf haar voor hun neus wegkaapte met een lucratief contract.
Dan hebben we nu ook nog te maken met de niet altijd vlekkeloos verlopende migratie naar Windows 10

Wat gaan we doen in 2016?
We blijven jongeren ondersteunen met het aanleren van net dat extra, omdat onze lesstof naadloos blijft aansluiten met wat er thans in het bedrijfsleven aan hard- en software wordt gebruikt. 

Daarnaast gaan we de computerlessen voor digibeten weer optuigen, omdat met het verdwijnen van de blauwe enveloppe, mensen gedwongen worden om online hun toeslagen te regelen.

Financiële middelen-exploitatie
Helaas zijn de inkomsten teruggelopen. Om verliezen te vermijden kunnen we minder doen. Ook vanwege de verminderde verkoop van afgeschreven apparatuur. Hadden we verleden jaar nog de hausse van het wegvallen van de XP ondersteuning, is er met Windows 10 veel minder noodzaak tot vervanging.

Ondanks "verbeteringen" van het  door OCW ingestelde nationale investeringsfonds voor de private samenwerking van techniek en MBO, en de subsidieregeling praktijkleren zijn dat voor ons, als ICT leerwerkbedrijf, geen doelmatige instrumenten om MBOers een betere aansluiting te laten hebben met de vraag vanuit het bedrijfsleven.
We moeten het dan ook nog steeds hebben van de verkoop van heringerichte machines en betaalde trajecten van leerlingen.
 

De cijfers van 2015

Dit is ons 6e online verslag
Sinds 1 jan. 2014 worden Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI's) verplicht hun verslagen en andere relevante gegevens online te publiceren.