Home Comptia

STudent neemt spiekbriefje van 1,5 meter mee.

Een spiekbriefje. Bijna iedereen heeft hem wel eens gebruikt. Soms met succes, soms zonder succes. De ene keer heeft je docent niets door, de andere keer wel. Bij een leraar uit het Amerikaanse Maryland was onlangs het laatste het geval: hij ontdekte een wel heel bijzonder spiekbriefje bij 1 van zijn leerlingen.

De docent, Rob Beatty genaamd, staat leerlingen volgens AD toe een briefje van 3 bij 5 mee te nemen. Hij zei daar alleen niet bij of het om centimeters, inches of meters gaat. En daar maakte student Elijah Bowen handig (mis)bruik van. Hij kwam tijdens een toets doodleuk binnen met een kaart van 3x5 feet (dat is omgerekend 90 cm, bij 1,5 m). Zijn klasgenoten hadden slechts een spiekbriefje van 3x5 inch (7 bij 12 cm).

Of Elijah Bowen zijn spiekbriefje bij de hand mocht houden? Ja, verrassend genoeg wel. De docent zag zijn fout in en deed op Facebook zijn verhaal: Zoals altijd sta ik leerlingen toe een notitiekaartje van 3 bij 5 mee te nemen. Vandaag kwam een van de leerlingen inderdaad opdraven met een notitiekaartje van 3 bij 5. Maar geen 3 x 5 inch zoals bedoeld, maar 3 x 5 feet. Tja. Toegestaan dus, en goed gespeeld van deze student.

Elijah zelf had nooit verwacht dat zijn stunt zou lukken. Ik was gechoqueerd dat het mocht. Ik gaf het een kans van 5 procent dat hij het me zou laten gebruiken.

De student haalde trouwens een dikke 9 voor zijn toets.