Home

31 okt. 2008

De Vereniging van Oud-Gemeenteraadsleden van Den Haag heeft Komp u ter hulp de Piet Vink-prijs 2008 toegekend.De Piet Vink-prijs, vernoemd naar de befaamde Haagse PvdA-wethouder, is in 2004 door de vereniging van oud-raadsleden ingesteld en kan tien jaar lang worden uitgereikt. Projecten en initiatieven moeten onder meer in het groot of in het klein de verschillen en de afstanden in de samenleving overbruggen en de saamhorigheid vergroten.

Jaap Huurman overhandigd de cheque in het stadsdeelkantoor Ypenburg

Sander Dekker kijkt goedkeurend toe hoe Zohra Hilali van Komp u ter hulp
de prijs van 3.000 euro en de wisselbokaal in ontvangst neemt.Er natuurlijk moet je het ijzer smeden als het heet is en werd het project Delftselaan gelijk overhandigd en toegelicht aan alle aanwezigen en ook Sander Dekker kreeg een uitgewerkt plan mee.

Want nu de leeftijdsgrens voor een uitkering voorjonge werklozen al op 21 jaar staat en ook nog wordt gekoppeld aan het lagere jeugdloon, is de vrees gerechtvaardigd dat die jongeren zonder startkwalificatie en met zo goed, als geen kans op werk, in de criminaliteit belanden.

Hoog tijd om te voorkomen dat ze kansloos blijven door ze op te leiden als computerhersteller.

En natuurlijk niet te vergeten de computercursus Dubbelklik voor oudere mensen die dachten het digitale tijdperk over te kunnen slaan, maar er nu achterkomen dat een pc toch wel handig zou zijn voor je belastingaangifte en contacten met familie in het buitenland.

Zie ook het artikel van het Algemeen Dagblad