Home

Hoe maak ik de Synology NAS toegankelijk via internet

Het kan gebeuren dat u niet thuis of op kantoor bent maar toegang wilt maken met uw Synology NAS via internet. DSM bevat opties om gemakkelijk externe toegang in te stellen waarmee u met een aangepaste domeinnaam in een webbrowser kunt aanmelden bij DSM en andere services.

Dit artikel beschrijft de stappen om externe toegang met QuickConnect of EZ-Internet te configureren. Zo hebt u overal en altijd toegang tot DSM en andere services.

Inhoud

 1. QuickConnect inschakelen voor toegang tot Synology NAS via internet
 2. EZ-Internet gebruiken om Synology NAS toegankelijk te maken via internet
 3. Router handmatig configureren

1. Voor u begint

 • Controleer of versie DSM 6.0 of hoger op uw Synology NAS is geïnstalleerd.

2. QuickConnect inschakelen voor toegang tot Synology NAS via internet

Met QuickConnect kunt u gemakkelijk een verbinding te maken met uw Synology NAS via internet, zonder de instelling van poort doorsturen-regels of andere ingewikkelde netwerkinstellingen. Met een wijzigbare ID of adres als quickconnect.to/example kunt u met QuickConnect een verbinding maken met DSM of andere Synology-pakketten.

Hieronder vindt u instructies voor toegang tot DSM via QuickConnect.

 1. Ga naar Configuratiescherm > QuickConnect.
 2. Schakel het selectievakje QuickConnect inschakelen in.

  Opmerking:

  • Hebt u zich niet aangemeld of een Synology Account geregistreerd, klikt u op Meld u aan bij of registreer een Synology-account.
 3. Voer desgewenste QuickConnect ID in het veld QuickConnect ID in, schakel het selectievakje Door deze optie te selecteren, gaat u akkoord met het privacybeleid in en klik vervolgens op Toepassen. (Apply)
 4. Is de gespecificeerde QuickConnect ID beschikbaar, dan verschijnt een gedeelte waarin uw QuickConnect ID wordt weergegeven en het adres waarmee u toegang hebt tot DSM. In dit voorbeeld is het DSM-adres http://quickconnect.to/example123.
 5. Ga naar het tabblad Geavanceerd om meer opties en machtigingsinstellingen aan te passen.
 6. Met QuickConnect ingeschakeld, kunt u een webbrowser openen en het QuickConnect-adres voor toegang tot DSM invoeren. Klik op Enter.
 7. U wordt omgeleid naar het DSM-aanmeldingsscherm. Nu kunt u het QuickConnect-adres gebruiken en hebt u overal en altijd toegang tot DSM!

Opmerking:

3. EZ-Internet gebruiken om Synology NAS toegankelijk te maken via internet

EZ-Internet is een installatiewizard die u helpt met de configuratie van netwerkinstellingen en uw Synology NAS toegankelijk maakt via internet. EZ-Internet loopt samen met u de volledige procedure door voor de instelling van poort doorsturen, firewall en DDNS-service. Hiermee hebt u externe toegang tot alle services van uw Synology NAS, zoals DSM, service voor bestandsdeling en pakketten.

Om uw router gemakkelijk te kunnen instellen met EZ-internet moet u ervoor zorgen dat uw router UPnP ondersteunt en in de lijst van ondersteunde routers van Synology staat. Bij andere routers kan handmatig poort doorsturen vereist zijn.

 1. Open EZ-Internet.
 2. Klik op Volgende.
 3. Kies een van de volgende opties en klik op Volgende.
  • Via een router: kies deze optie wanneer uw Synology NAS via een router verbinding maakt met internet.
  • PPPoE of directe verbinding: selecteer deze wanneer uw Synology NAS via DSL- of kabelmodem, of toegewezen publiek ip-adres verbinding maakt met internet.
 4. Ga verder met de stappen van de EZ-Internetwizard. De poort doorsturen-, firewall- en DDNS-instellingen worden samen met u ingesteld.

Opmerking:

 • de instelling van poort doorsturen met EZ-Internet zal de bestaande poor doorsturen-regels van uw router overschrijven.

4. Router handmatig configureren

Wanneer de bovenstaande methode niet functioneert, moet u zich aanmelden bij de beheersinterface van uw router. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw router.

Raadpleeg dit artikel nadat u de poor doorsturen-configuratiepagina van uw router hebt gevonden voor een complete lijst van poortnummers die door toepassingen en services van Synology-producten worden gebruikt.

Opmerking:

 • controleer of de standaard gateway van uw Synology NAS is ingesteld op het IP-adres van de router. Om de gateway van uw Synology NAS te controleren, ga naar Hoofdmenu > Configuratiescherm > Netwerk.

Eenmaal voltooid, kunt u een gratis DDNS-hostnaam registreren onder Configuratiescherm > Externe toegang > DDNS. U kunt ook onder Configuratiescherm > Beveiliging > Firewall de instellingen van de firewallbeveiliging configureren.