Woordenschat 3

Welk zinsdeel past het beste op de plek van de witte balk. Let op: het gaat om figuurlijk taalgebruik.
Klik op de zwarte driehoekjes en maak de beste keuze.
Klik pas op controle wanneer je helemaal klaar bent. Succes!

Chanoeka
"Op de avond van Chanoeka naar soevganiot. Dat zijn oliebollen, gevuld met gelei. Ook bakt mijn moeder latkes. Dat zijn aardappel pannenkoekjes waar mijn jongste broertje .
We doen een spel met de dreidl. Dat is een dobbelsteen in de vorm van een tol. Op de vier zijden staan Hebreeuwse letters: nun, gimel, hé, sjin. Ik , voordat iedereen aan tafel komt om mee te doen. Ondertussen kijk ik naar de boven de kaarsen.
Alle spelers hebben een stok met amandelen en rozijnen en ook nog wat kleingeld. Iedereen moet iets storten in de pot die in het midden staat. Daarna laten we om de beurt de dreidl draaien. Vooral mijn broertje . Hij laat de dreidl ronddraaien. Als deze op de gimel valt, dan heb je geluk en krijg je de hele pot. Als het de hé is, krijg je de helft. Bij de nun krijg je niks. En als het de sjin is, . Dan moet je iets extra's in de pot doen. Vorig jaar . Ik won vier keer achter elkaar de pot. Mijn kleine zusje en begon te gillen. Bij haar kwam de dreidl steeds op de sjin. Gelukkig kon mijn vader haar troosten met een oliebol."